Üniversitemizde Göreve Yeni Başlayan Öğretim Elemanlarıyla Tanışma Etkinliği Düzenlendi

17 Şubat 16

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İşletme, İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Maliye ile Bankacılık ve Finans Bölümlerinde göreve yeni başlayan öğretim elemanlarıyla tanışma etkinliği düzenlendi.

Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “1992 yılında kurulmuş olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Gazi Üniversitesine bağlı olarak 1998-1999 Eğitim Öğretim Döneminde İşletme Bölümüne alınan 70 öğrenciyle eğitim hayatına başladığını, o günden bugüne hem öğrenci hem de akademik personel sayının sürekli arttığını ifade etti. Prof. Dr. Alkan, 2016 yılı Ocak ayı itibarıyla İİBF’de aktif olan beş bölümde 50’nin üzerinde öğretim elemanı tarafından 3046 öğrenciye eğitim verildiğini bilgisini verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Fakültemizin sadece lisans eğitimi konusunda değil, lisansüstü eğitiminde de önemli aşamalar katettiğini ve bu kapsamda;

-          İşletme Bölümü’nün Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans ile Doktora,

-          İktisat Bölümü’nün Tezli Yüksek Lisans ile Doktora,

-          Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans

düzeylerinde 350’ye yakın öğrencimize lisansüstü eğitimi verildiğini, Bankacılık ve Finans Bölümünün de önümüzdeki dönemlerde lisansüstü eğitimi vermek için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Ayrıca İşletme Bölümü’nün Yöneticiler İçin Tezsiz Yüksek Lisans programının önümüzdeki eğitim öğretim döneminde açılacağını sözlerine ekleyerek şu anda kısıtlı fiziki imkânlarımızla yürütülen eğitim faaliyetlerimizin Kuzey Kampüs’te inşaatı devam eden aynı zamanda yaklaşık 5000 öğrenci oturma kapasitesine sahip İİBF binamızın tamamlanıp hizmete girmesiyle daha modern koşullarda sürdürüleceğini dile getirdi.

Etkinlik, göreve yeni başlayan öğretim elemanlarıyla tanışmanın ardından sohbetle sona erdi.

iibf tanışma
Hitit Üniversitesi Rektörlüğü