Spor Masörü Yetiştirme Kursu

08 Şubat 16

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Faruk YAMANER, 14-20 Mart tarihleri arasında Çorum'da ilk defa "Spor Masörü Yetiştirme Kursu" açılacağını söyledi.

YAMANER, son yıllarda masörlüğün öneminin anlaşılması nedeniyle kursa yoğun katılımın olmasını beklediklerini, bu kapsamda, beden eğitimi ve sporla ilgileri, eğitim durumları ve spor masörlüğüne yönelik bilgilerin tespiti sonucunda kursiyerlerin belirleneceğini anlattı. Kursa katılacak adayların 18 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Kurs hakkında bilgi veren Müdürümüz;

“Kentimizde gerçekleştirilecek masör kursu sayesinde gençler meslek sahibi olacak. 13 gün sürecek olan kursta HİTİT Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğretim üyeleri tarafından spor psikolojisi, sağlığı, beslenmesi, genel spor bilgisi, spor sakatlıklarında ilk yardım ve rehabilitasyon, doping, genel antrenman bilgisi, spor fizyolojisi ve anatomisi ve spor masajı konusunda bilgiler aktarılacaktır” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü