18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yılı Kutlandı

29 Mart 16

18 Mart Çanakkale Zaferini kutlamak ve şehitlerimizi anmak üzere; Okulumuz öğrencileri tarafından gösteri düzenlendi. Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Belediye Başkanı ve Okulumuz öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleşen gösteride, öğrenciler yazmış oldukları şiirler ve kompozisyonlar duygusal bir atmosferin oluşmasına sebep oldu. Program Okulumuz Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayla başladı. Ardından öğrencilerimizden Yunus Karabulut, yazmış olduğu “Aydınlar Cephesi” adlı kompozisyonu, Ali Yaşar Yayla, yazmış olduğu “Buram Buram Çanakkale” adlı şiiri, Sibel Baran'da “18 Mart Çanakkale” adlı şiiri, Okulumuz Öğr. Gör. Nazli Pehlivan Yirci “Mehmet Toprak Oldu” adlı şiiri okudu. Okulumuz öğrencilerinden Müge Kalkan Çanakkale Zaferi'nin efsane ismi Seyid Onbaşı’nın hayat hikâyesi ve kahramanlıklarından bahsetti. Olayın duygusunu izleyiciye daha iyi geçirebilmek isteyen öğrencilerimiz kendileri kaleme aldıkları “Çanakkale’de Dört Yiğit” adlı tiyatro oyununu oynamışlardır.