“Edebiyat ile Yaşamak Çok Güzel Doğrusu” Başlıklı Söyleşi Düzenlendi

07 Mart 16

Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 3 Mart 2016 Perşembe günü saat 14.00’te Eğitimci-Yazar Bahri Güven’in konuşmacı olarak katıldığı “Edebiyat ile Yaşamak Çok Güzel Doğrusu” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Edebiyat sevgisinin küçük yaşlarda başladığını belirten Bahri Güven, Ankara-Atatürk İlköğretmen Okulundaki edebiyat öğretmeninin ilgisi ile bu sevginin pekiştiğini ifade etti. 12 yıl köy okullarında öğretmenlik yapan Güven, köy yaşamını ayrıntılarıyla gözlemleyerek eserlerine yansıtan bir yazardır. Öğrencilere hitabında yazmak için; çok okumak, iyi bir gözlem ve hayal gücüne sahip olmak, psikolojik analiz ve esinleri yansıtacak etkileyici bir ifade tarzı geliştermek gerektiğini belirten Güven, emeklilik döneminde yazmaya ağırlık verdiğini, anı ve öykü türleriyle başladığı yazı serüvenine romanla devam ettiğini söyledi. Güven, eserlerinin sosyal içerikli olduğunu, hayatı olduğu gibi yansıttığını, bu bağlamda gerçekçi/realist bir üslubu benimsediğinin altını çizdi.

Bahri Güven, konuşmasının sonunda gençler için yazdığı, “sevgi”, “özveri”, “hoşgörü” ve “paylaşım”ı vurguladığı Sevgi Yumağı adlı eserinden söz etti. “Yazmak yaşamaktır.” diyen Güven, gençlere şu tavsiyelerde bulundu: Çok okuyun, yazın ve yazdıklarınızı paylaşın.

Bahri Güven, söyleşinin sonunda Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine hediye ettiği kitaplarını imzaladı.