Ressam ve Keçe Sanatçısı Mükerrem Turhan Keçe Atölye Çalışması İçin İskilip Meslek Yüksekokulunda

08 Mart 16

Ressam ve Keçe Sanatçısı Mükerrem Turhan, keçe atölye çalışması için 04.03.2016 Cuma günü İskilip Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri ve öğrencileriyle buluştu.  Çorum Buhara Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez eşliğinde İskilip’e gelen Mükerrem Turhan, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil, Müd. Yard. Öğr. Gör. Abdulkadir Özdemir, Öğr. Gör. Hilal Bozkurt, Öğr. Gör. Begül Özkoca, Öğr. Gör. Sema Civelek ve İskilip Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencileriyle birlikte keçe üzerine atölye çalışmasında bulundu. Keçe yapım teknikleri ile ilgili bilgiler veren Mükerrem Turhan, Çorum ili Kargı İlçesi’nde yöresel olarak dokunan Kargı Bezi üzerine kuru keçe uygulama tekniğini gösterdi. Daha sonra öğrencilere farklı kumaşlar üzerine keçe uygulama çalışması yaptıran Mükerrem Turhan, Geleneksel El Sanatları öğrencilerinin yapmış olduğu keçe eserleri inceledi.

RESSAM VE KEÇE SANATÇISI MÜKERREM TURHAN KEÇE ATÖLYE ÇALIŞMASI İÇİN İSKİLİP MESLEK YÜKSEKOKULUNDA