HİTÜ “Gülten Dayıoğlu ve Kitaplarındaki Dünya” Konulu Komposizyon ve Resim Yarışması Düzenleniyor

15 Nisan 16

Hitit Üniversitesi ile Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı tarafından 13 Mayıs 2016 Cuma günü düzenlenecek olan ödül töreni kapsamında “Gülten Dayıoğlu ve Kitaplarındaki Dünya” konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenleniyor.

Yarışmanın yürütücülüğünü yapan Hitit Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden edinilen bilgiye göre yarışma, Çorum ili ve ilçelerindeki tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak planlanmıştır.

Dereceye giren eserler 13 Mayıs 2016 tarihinde Hitit Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda sergilenecektir. Ayrıca Yazar Gülten Dayıoğlu başta olmak üzere çok sayıda yazar, akademisyen ve sanatçımızın katılımıyla gerçekleştirilecek olan Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı Ödül Töreni esnasında kazananlara ödülleri takdim edilecektir.

İlkokuldan liseye her kademedeki öğrencimizin, edebiyatımızın saygın isimlerinden Gülten Dayıoğlu ile bir arayagelmesi açısından oldukça ufuk açıcı ve faydalı olacağı düşünülen yarışmanın duyurusu, Çorum İl Millî Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla tüm okullara iletilmiştir.

Kompozisyon ve resim kategorilerinde yapılacak olan yarışmanın katılım koşulları şu şekildedir:

1- Yarışma, Çorum ili ve ilçelerindeki tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsamaktadır.

2- Kompozisyonda tür sınırlaması yoktur. Öğrenciler Gülten Dayıoğlu’nun eserlerinden edindikleri izlenim, bilgi ve birikimleri istedikleri edebî türde yazabilirler.

3- Yarışmaya gönderilen kompozisyonlar için sayfa sayısı (A4 kâğıdına) en fazla 2 (iki) olmalıdır.

4- Kompozisyonlar bilgisayarda değil, öğrencinin kendi el yazısıyla yazılmalıdır.

5- Resimde kullanılacak malzeme türünde (kuru boya, pastel boya, sulu boya, v.d.) bir kısıtlama yoktur.

6- Yarışmaya her öğrenci, en fazla birer eserle katılabilir.

7- Yarışmaya gönderilecek eserler, öncelikle kendi okullarında bir seçime tabi tutulmalıdır. Buna göre, her okuldan en fazla 5 kompozisyon ve 5 resim yarışma jürisine gönderilmelidir.

8- Gönderilen eserlerde öğrencilerin adı-soyadı, okulu ve öğretmeninin ismiyle iletişim bilgileri mutlaka belirtilmelidir.

9- Eserlerin son gönderim tarihi 6 Mayıs 2016 Cuma günü mesai bitimine kadardır.

10- Dereceye giren eserler, 13 Mayıs 2016 tarihinde Hitit Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda, Yazar Gülten Dayıoğlu başta olmak üzere çok sayıda sanatçımızın katılımıyla gerçekleştirilecek olan Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı Ödül Töreni sırasında duyurulacak, kazananlara ödülleri takdim edilecek ve eserleri sergilenecektir.

15 Nisan 16

6- Yarışmaya her öğrenci, en fazla birer eserle katılabilir.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü