Çanak Çömlek Çalıştayı ve Geleneksel Çanak Çömlek Patladı Oyunu

04 Nisan 16

Hitit Üniversitesi HititUygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen “Çanak - ÇömlekTeknolojisi” konulu çalıştayın ardından MeslekYüksek Okulu Seramik Atölyesi’nde öğrencilere yönelik eğitim verildi. Hitit Üniversitesi Hitit Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlknur Taş, Fransız AnadoluAraştırma Enstitüsü’nden Dr Martin Godon, Merkez Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr Eric Luc Andre Jean ve çok sayıda öğrencinin hazır bulunduğueğitimde öğrencilere geleneksel yön­temle çanak ve çömlek ya­pımı konusunda bilgi veril­di. Çanak ve çömlek yapı­mındagözlerin yerini elle­rin aldığını anlatan Dr. Martin Godon, çanak çöm­leklerinbiçimi ve süs­lemesinin buluntunun kronolojik incelemelere ışık tuttuğunukaydetti. Atölye çalışmalarının bitmesinin ardından katılımcılar tarafından geleneksel Çanak Çömlek Patladı oyunu oynandı.

Çanak Çömlek Çalıştayı