Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Müziği Korosu Tarafından Türkü Dinletisi Gerçekleştirildi

25 Mayıs 16

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda, 25 Mayıs 2016 tarihinde, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Müziği Korosu tarafından yoğun ilgiyle karşılanan bir türkü dinletisi gerçekleştirildi. Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Müzik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Can Satır şefliğinde uzunca bir süredir çalışmalarına devam eden koro, çeşitli yörelerden 14 türküyü seslendirerek dinleyicilerin beğenisini kazandı. Dinleti boyunca bağlamada Arş. Gör. Ahmet Özhan Sucu,  gitarda Arş. Gör. Altuğ Ortakcı, kemanda Arş. Gör. Alparslan Topcu ve ritimde Öğr. Gör. Fatih Evli yer aldı.

Yaklaşık bir saat süren dinletinin sunuculuğunu gerçekleştiren TDE Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Akkuş "Türküler yüreğimizin dilidir, bazen vefadır, bazen hasret. Bazen de pınar yeri gibi ferahlatır insanı" diyerek sözlerine başladı ve etkinliğin açılışını gerçekleştirmiş oldu. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri tarafından gerek koro hâlinde, gerek solo olarak Fincanın Etrafı, Suya Gider Allı Gelin Has Gelin, Nemrud'un Kızı, Ağlatma Gelem gibi Anadolu'nun ve Balkanların sözlü belleğine kazınmış türküler söylendi. Dinletinin sonunda Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral Demiryürek öğrencilere hitaben "Bölüm olarak yaptığımız her etkinlikte güzellik arayışımız devam ediyor. Dört yılınızın dolu dolu geçmesi için çaba sarf ediyoruz. Sizler Anadolu aydınlanmasının teminatısınız. Ne mutlu ki okuduğunuz bölümü yürekten benimsiyorsunuz" dedi.

Etkinlik koronun Dillirga'dan Gece Geçtim isimli Kıbrıs türküsünü seslendirmesiyle sona erdi.