Müdürümüz Doç. Dr. Faruk Yamaner, Fatih Terim’le Biraraya Geldi

04 Mayıs 16

Yüksekokul Müdürümuz Doç. Dr. Faruk Yamaner ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Güllü 3 Mayıs Salı günü İstanbul’da Türkiye Futbal Federasyonunun Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde, Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim’in futbolumuzun geleceği için hazırlanan projeleri aktardığı ve katılımcıların katkısıyla ortaya yeni projeler çıkarmak amacıyla başlattığı Futbol Buluşmaları'nın üniversiteler etabına katıldı.

Teknik Direktör Fatih Terim, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanları, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürleri ve öğretim üyeleri ile biraraya geldi.  Organizasyon açılışında konuşma yapan Fatih Terim, günümüzde spor ve bilimin ayrılmaz bir ikili olduğuna vurgu yaparak, üniversitelerle yapılacak çalışmaların futbolun gelişimi açısından önemine değindi.

Çocuk futbolu alanında üniversiteler ile verimli bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Terim, 2016 yılından itibaren Çocuk Futbol Okulu projelerine destek vereceklerini söyledi. Terim, TFF’le Üniversitelerin akreditasyon projesini destekleyeceklerini ve kendisinin bizzat bu eğitime katkı sunmak istediğini ifade etti. Milli takım antrenörlerinin de mutlaka futbol uzmanlık derslerine katılarak bu eğitimlere destek olacağını da sözlerine ekledi.

Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Faruk Yamaner konuşmasında, Hitit Üniversitesi olarak 2017 Üniversitelerarası Avrupa Futsal Şampiyonası gibi organizasyonlar düzenlemekten son derece mutlu olduklarını ve bu tür organizasyonların üniversite ile işbirliği yapıldığında futbolun nerelere geleceğinin önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Faruk Yamaner toplantı vesilesiyle biraraya geldiği Terim’e üniversitemizin spor faaliyetleri ve kazandığı başarılarıyla ilgili bilgiler aktardı ve teknik adamı 2017’de üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “2017 Üniversitelerarası Avrupa Futsal Şampiyonası”na davet etti. Fatih Terim, üniversitemizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi ve katılım sözü verdi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü