Yüksekokulumuzda Sanayicilere 'Trimester Eğitim Sistemi' Hakkında Sunum Yapıldı

09 Mayıs 16

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez' in girişimleri ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkan'ı Çetin Başaranhıncal ve Çorum' da faaliyet gösteren sanayiciler, Yüksekokulumuz öğretim elemanları ve öğrencilerimizin katılımları ile Üniversite - Sanayi işbirliği çerçevesinde, Yüksekokulumuz Konferans Salonu' nda öğrencilerimizin eğitim - öğretim ve istihdamı için son derece önemli bir uygulama olacağı düşünülen ‘Trimester Eğitim Sistemi’ sunum toplantısı yapıldı.

"Trimester" adı verilen sisteme göre (2+2) 4 yarıyıldan oluşan ön lisans programı (3+3) 6 yarı yıllı bir eğitime dönüştürülecek. 6 yarıyıllık eğitimin 3 yarıyılı (1,3,5) okulda, 3 yarıyılı (2,4,6) iş yerinde gerçekleştirilecektir.

Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Trimester Eğitim Sistemi' nin detaylarını anlatarak öğrencilerimizin iş garantili mezun olacaklarına vurgu yaptılar. Ayrıca sektörde yaşanan teknolojik değişimleri izleyerek tanımalarını sağlamak ve iş hayatına hazır bireyler olarak yetiştirmenin amaçlandığını ve sanayi şehrinde olan üniversite öğrencilerimizin istihdamı için son derece önemli bir uygulama olduğunu ifade ettiler.

İşveren açısından durumu değerlendiren Çetin Başaranhıncal, sanayicinin öğrenciyi mezun olmadan tanıyor olmasının büyük avantaj olacağını dile getirerek mesleki ve teknik eğitimlerin sadece eğitim kurumlarının çalışmalarıyla tasarlanarak uygulamaya konulamayacağını ve bu konuda ayrım yapılmaksızın tüm kurumların birlikte hareket etmesi gerektiğini söylediler. Bu kapsamda 'Trimester Eğitim Sistemine' tüm sanayiciler adına sıcak baktıklarını ifade ettiler.

Trimester Eğitim Sistemi hakkında detaylı bilgiler alan öğrencilerimiz sorularına cevap buldular.