İleri Seviye PLC ve Operatör Panel Eğitimi Kursu Başladı

04 Ocak 17

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde 2012 yılında OKA desteği ile kurulan ve Omron tarafından da desteklenen PLC ve SCADA Eğitim Laboratuvarında, ilimiz ve ülkemizin önde gelen kuruluşlarından biri olan Alapala firması bünyesinde bulunan personele yönelik ileri seviye PLC ve Operatör Panel Eğitimi verilmektedir. Eğitim, Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Mehmet Fatih Işık ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda görevli Öğr.Gör. Hilmi Yanmaz tarafından verilmekte olup, otomasyon sistemleri için özel uygulamalar da içermektedir.

Proje eğitmenlerinden Yrd.Doç.Dr. Mehmet Fatih Işık, bu tip projelerin Üniversite-Sanayi işbirliğinin çok önemli bir parçası olduğunu, Üniversitemizin, Çorum sanayisine desteğinin sürekli olacağını, her türlü işbirliği için çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Kursiyerler ise böyle bir eğitimin Hitit Üniversitesi tarafından verilmesinin önemine değinerek, bu imkânı sağlayan başta Sayın Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan’a, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Kılıçarslan’a ve öğretim elemanlarına teşekkürlerini ilettiler.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü