15 Temmuz Şehitlerinin İsimleri Dersliklerimize Verildi

15 Kasım 17

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’da Şehit olan hemşerimiz Mustafa Avcu ile Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölümü Mezunu Polis Memuru Ferhat Koç’un isimleri, Fakültemizin en büyük dersliklerine verilmiştir.

1992 Çorum doğumlu olan Mustafa Avcu Gazi üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi iken; 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı önünde, darbeye karşı çıkan halk üzerine darbeci askerler tarafından yapılan tank ateşi sonucu kalbinden vurularak şehit olmuştur. 15 Temmuz gecesi ailesiyle vedalaşarak şehadete giden Mustafa Avcu (24) Çorum Eski Karadona köyüne defnedilmiştir. Şehidimize Allahtan rahmet dileriz. Mekânı Cennet olsun.

İlk ve orta öğrenimini Ankara da tamamlayan Ferhat Koç, 2009 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv bölümünden mezun oldu. 2009 yılında Merzifon Polis Meslek Eğitimi Merkezinden gerekli eğitimleri alarak 2010 yılında göreve başladı. 2013 Yılına kadar T.C. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığının çeşitli birimlerinde görev yaptı. Ayrıca Havacılık Daire başkanlığı bünyesinde Türkiye’nin birçok ilinde görevli olarak bulundu. Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümünden 27.06.2016 tarihinde mezun olan polis memuru Ferhat Koç, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekât Eğitim Merkezine gerçekleştirilen saldırı sonucu 29 yaşında şehit oldu. Düğününe 16 gün kala şehit olan Ferhat Koç’un cenazesi memleketi Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Yazıtepe köyünde toprağa verildi. Beyefendiliği ve çalışkanlığı ile örnek bir insan olan şehidimize Allah’tan rahmet dileriz. Mekânı cennet olsun.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü