“Atatürk'ü Anma” Paneli Düzenlendi

24 Kasım 17

Fen-Edebiyat Fakültesi Abdülkadir Ozulu Konferans Salonunda “10 Kasım Atatürk’ü Anma” etkinlikleri çerçevesinde, 22 Kasım 2017 tarihinde “Atatürk ve Matematik” Konulu panel düzenlendi.

Fakültedeki Panel; Saat 14:00 da, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Törene, Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler ve üniversitemizin çeşitli birimlerinden akademik ve idari personel ile Fakültemiz Akademik ve idari personeli ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından kürsüye gelen Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla andığını, Cumhuriyeti emanet ettiği gençleri her türlü maddi ve manevi bilgilerle dolu, güçlü, onurlu, milli duygularla dolu donanımlı bireyler olarak yetiştirilmelerinin görevleri olduğunu söyledi. Ayrıca bu tür panelleri her yıl On Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde gelenek haline getirmek istediklerini, geçen yıl “Atatürk ve Arkeoloji”, bu yıl “ Atatürk ve Matematik” gelecek yıl da fakültemizin bir başka bölümü adına ve bölümlerimizin katkıları ile düzenlemek istediklerini belirtti.

Açılış konuşmasından sonra Türk Dili Edebiyat Bölümü öğrencilerinden  Sinem Külahlı’ nın , “Atatürk’ten iki Anı” okumasının ardından paneli yönetmek üzere Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan kürsüye davet edildi.

Tarih Bölümü öğretim üyesi moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Atatürk ve Matematik” konulu panelde Matematik Bölümünden Öğretim görevlisi Şule Şahin ve Arş. Gör. Dr. Fatma Hıra konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan, Atatürk’ün üstün dehasından bahsederek, onun çok yönlü bir kişilik olduğu ve bilime ne kadar önem verdiği ve büyük katkılarından söz etti. Atatürk’ün bir geometri kitabı da yazdığını ve birçok matematiksel terimin, hala Atatürk’ün kullandığı terimler olduğunu söyledi.

İlk konuşmacı olan Öğretim Görevlisi Şule Şahin, Atatürk’ün özellikle Geometri alanındaki katkılarından ve Matematiğe olan yakın ilgisinden söz etti ve Mustafa Kemal’in sözlerinden alıntılar yaparak açıkladı. İkinci konuşmacı olan Arş. Gör. Dr. Fatma Hıra Atatürk’ün Bilime bakış açısından, Atatürk’ün üniversitelere verdiği önemden ve yine Atatürk’ün bilimle ilgili sözlerinden bahsetti.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği panel Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan’ın Atatürk’e duyulan saygı ve sevginin ve Onun Emaneti Cumhuriyetin ilelebet korunacağına dair anlam ve duygu dolu sözleriyle sona erdi.