Yüksekokulumuzda ‘İnsansız Hava Araçları’ Hakkında Sunum Gerçekleştirildi

22 Şubat 17

Harita ve Kadastro Programı öğrencilerine yönelik, dünya çapında insansız hava aracı (İHA) öncü firmalarından olan MotoRotor ve Fotogrametrik yazılım Pix4D Türkiye distribütörü Atay Mühendislik firma yetkilileri tarafından, Yüksekokulumuz Ethem Erkoç Konferans Salonunda Harita ve Kadastro Programı öğrencilerimize, Bölüm Öğretim Elemanlarımıza, Çorum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Çorum Emniyet Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 54. Şube Müdürlüğü ve Çorum İl Özel İdaresi yetkili personellerine bilgilendirme sunumu yapılmıştır.

Programda, Okan Özen firmanın kuruluşu bugünkü konumuna gelişi ve İHA teknolojileri hakkında bilgiler vermiştir. Teknolojilerin çok hızlı geliştiği ve haritacılık sektöründe giderek yaygın bir şekilde kullanılan insansız hava araçlarının klasik yöntemlerle üretilen haritalara göre çok daha hızlı ve ekonomik olmasının etkisinden bahsetti. Ayrıca Hasan Gezgin, verilerin alınması, işlenmesi ve değerlendirilmesi konusunda sunumunu gerçekleştirdi. İHA sistemlerinde kullanılan yazılımların çok farklı sonuç dosyaları üretebildiği sadece haritacılık anlamında değil multidisipliner çalışmalara da çözüm sağladığını vurguladı. Bora Büyükpoyraz ve Bilge Kılınçoğlu verilen arada öğrencilerden gelen sorulara cevap vererek sistemlerin tanıtımını gerçekleştirdiler.

Bilgilendirme sunumlarından sonra öğrencilerimize ve diğer katılımcılara Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz kampüs alanı içerisinde sistemin çalışmasına yönelik küçük bir uygulama yapılmıştır.