Hocalı Katliamı ’nın 25. Yıl dönümü Yüksekokulumuzda Anıldı

28 Şubat 17

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 25 yıl önce 26 Şubat tarihinde yaşanan "Hocalı Katliamı" nedeniyle Yüksekokulumuz merkez kampüsü Ethem Erkoç Konferans salonunda anma programı düzenlendi.

Giresun Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Duman'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Yüksekokul Akademik ve İdari personelimizle birlikte çok sayıda öğrencimiz katılmıştır.

Açılış konuşmasında Prof. Dr. Menderes Suiçmez, tarihte zulmetmeyen bir milletin evladı olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek 25 yıl önce soykırıma uğrayan bir milletin çektiği acıları unutmamamız gereğine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Selçuk Duman 25. Yıl dönümü vesilesi ile anma etkinliğinde, ortak acının sesi olan Hocalıda yaşanan katliamı bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne serdi. Bölgenin tarihinden ve Hocalı kasabasının stratejik öneminden bahsederek yaşanan vahşeti tüm detayları ile anlattı.

Hocalıda Ermeni birlikleri 106'sı kadın, 83'ü çocuk, 613 masum insanı katletti. Azerbaycan o kara geceyi, hiç unutmadı ve 25 yıldır ‘Hocalı İçin adalet’ istiyor.

Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Menderes Suiçmez program sonunda Prof. Dr. Selçuk Duman'a katılımlarından dolayı plaket takdim ettiler.

Anma programı Yüksekokul Personeli ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilmiştir.