Yüksekokulumuzda Organ Bağışı Konulu Konferans Düzenlendi.

20 Mart 17
Yüksekokulumuzda Organ Bağışı Konulu Konferans Düzenlendi.

Osmancık Devlet Hastanesi Kalite Birimi’nin Sosyal Sorumluluk faaliyetleri kapsamında, Organ Bağışı Birim Sorumlusu Pınar Öztürk tarafından öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin bilinçlendirilmesine yönelik olarak Meslek Yüksekokulumuzda “Organ Bağışı” konulu konferans verildi.

Konferansta Pınar Öztürk; organ bağışının önemi, dinimizde organ bağışının yeri, kimlerin bağışta bulunabileceği, her organın nakil işleminin gerçekleşmediği, bağışlanan organla ilgili nakil işleminin gerçekleşmesi için hangi şartların olması gerektiği konusunda bilgiler aktardı. Organ nakli bekleyen hastalar ile organ nakli gerçekleşmiş olan hastaların fotoğraf ve video görüntülerinden oluşan sunum ile dinleyenleri görsel ve sözlü olarak bilgilendirdi.

"DÜNYAYA SAĞLIKLI GELEBİLİRİZ AMA NAKİL SIRASINA GİREBİLİRİZ"

Organ bağışının önemini anlatan Öztürk; "Her insan dünyaya sağlıklı birer birey olarak gelebilir ancak uzun soluklu bir yaşamda her insan günlük yaşamında karşılaştığı olaylarla bir anda organ bağışına muhtaç bireyler haline gelebilir. Sağlıklı bir birey olarak dünyaya gelmek elbette önemli ancak sağlıklı bir birey olarak yaşam sürmenin garantisi de yok. Türkiye’de doğuştan organları gelişmediği için nakil bekleyen bebeklerden, ilerlemiş yaşına rağmen nakil bekleyen hastalara kadar çok farklı yaş gruplarında insanlar var" dedi.

Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Zafer Köse, gerçekleştirilen konferanstan dolayı Osmancık Devlet Hastanesi ailesine ve sunumu gerçekleştiren Pınar Öztürk’ e teşekkürlerini iletti.

Organ Bağışı Konulu Konferans