Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Özel Misafirlerini Ağırladı

21 Mart 17

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

21 Mart günü bir çok önemli şey oluyor dünyada. Bunlardan biri de 21 Mart' ın Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak geçmesi. Down sendromu hakkında bilinçlenmemiz ve insanları bilinçlendirmemiz gerekiyor.

Down sendromlu bireylerin eksiği değil fazlası vardır!

Osmancık Nene hatun Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) öğrencileri ve öğretmenleri Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti. Yüksekokul müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak’ın makamında sohbetle başlayan etkinlik daha sonra öğrencilerin farklı programlarda derse girmesi ve okulu gezmesiyle devam etti.Farklı gruplara ayrılan öğrencilerin bir bölümü İş Sağlığı ve Güvenliği Programı’nda derse girip, yüksekokulun İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamaları konusunda bilgiler aldı. Bir grup öğrenci Bilgisayar Programcılığı öğrencileri ile bilgisayar laboratuvarında ders yaparken, başka bir grup öğrenci ise Harita Kadastro Programı öğrencileri ile okul bahçesinde ve dışında ölçme çalışmalarına katıldı. Renkli ve eğlenceli dakikaların yaşandığı etkinliğin devamında yüksekokul öğretim elemanları ve öğrencileri misafirleri ile spor sahasında futbol ve voleybol maçları oynadı.

Birlikte yenen öğlen yemeğinin ardından öğrencilere teşekkür belgeleri ve hediyeler verildi.Sonrasında öğrenciler Elektronik Teknolojisi Programı tarafından 2015 yılında üretilen ve “Hititray” ismi verilen tramvay ile okul bahçesinde tur attı. Pasta kesimiyle tamamlanan etkinliğin ardından öğretmenler ve öğrenciler yüksekokuldan ayrıldı.

Bu tür etkinliklerin önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğu belirten yüksekokul müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak öğrencilere bir günlüğüne de olsa üniversite havasını tattırdıkları için mutlu olduklarını ve ilerleyen dönemlerde de benzer etkinliklere devam etmek istediklerini söyledi. Duygusallığın ön plana çıktığı bir gün yaşadıklarını söyleyen Mustafa Tolga Çırak “Bu çocuklar bize Allah'ın bir emaneti ve dolayısıyla toplumumuz adına bu çocuklara sahip çıkmak hem emanete sahip çıkmak adına hem de bu çocukların topluma kazandırılması adına çok önemlidir.Hayatımıza kattığınız +1 değerin farkındayız.” diyerek sözlerini tamamladı.

ek
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü