Hasanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Yüksekokulumuza Ziyaret

22 Nisan 17

Çorum Hasanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri 12. sınıf öğrencileri, alan Öğretmenleri Hayati Gök, Ahmet Sözüdoğru ve Taner Hokka eşliğinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuza ziyarette bulundular.

Yüksekokulumuz hakkında bilgilerin aktarıldığı ziyarete, Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. Nevzat Koçak ve Öğr. Gör. Barış Ayar eşlik ettiler. Bu kapsamda ilk önce Makine ve Otomotiv Atölyeleri gezildi. Öğr. Gör. Özgür Özdilli ve Öğr. Gör. Hicri Yavuz ürün işleme sürecinde meydana gelen aşamaları ve süreç hakkındaki bilgileri Hasanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine aktardılar.

Ziyarete katılan öğrencilere Endüstriyel Robot Laboratuvarında robotlar hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Serkan Dişlitaş özellikle Bilgisayar, Elektronik, Mekatronik ve Makine alanlarına yönelik programlarda iş gücü çevrelerinden gelen talepler doğrultusunda Endüstriyel Robotların kullanılmasının sanayileşme ve bilgi toplumu olma açısından katkıları anlatıldı. Ayrıca öğrenciler Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde bulunun Bilgisayar Laboratuvarları, dersliklerimiz, yemekhane ve kafeterya hizmetleri hakkında bilgilendirildi.

Program sonunda Yüksekokulumuz Ethem Erkoç konferans salonunda Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. M. Akif Bülbül ve Öğr. Gör. H. Murat Özelli tarafından genel bir değerlendirme yapılarak tüm 12. Sınıf öğrencilerine üniversite tercihlerini yaparken hangi bölümlerden mezun olmanın avantajlı olacağı ve bu bölümlere ait programların öğrencilere sunduğu imkanlar anlatılarak, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz fiziki şartları, sosyal ve kültürel etkinliklerimiz hakkında bilgiler verildi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü