Türk - Ermeni Meselesi Tarih Şuuru ve Gençlik Konulu Konferans Düzenlendi

27 Nisan 17
Türk - Ermeni Meselesi Tarih Şuuru ve Gençlik Konulu Konferans Düzenlendi

Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu aracılığıyla Osmancık Kültür Merkezi’nde Ermeni Meselesi ile ilgili bir konferans düzenlendi. Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan tarafından düzenlenen konferansa Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Osmancık Müftüsü Süleyman Çoban, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak, Osmancık Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Şevket Anar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan’ ın sunumu ile devam etti. Sunumunda tarihini iyi bilen bir neslin önemine değinen Bakan, “1915 yılı aslında çok uzak bir zaman değil. 102 yıl öncesinden bahsediyoruz. Dünyanın bazı ülkelerinde Ermeni Soykırımı kabul edilmiş olabilir ama tarih dikkatli incelendiğinde eğer soykırımdan bahsedilecekse bir Türk Soykırımından bahsedebiliriz” diyerek üniversite gençliğine seslendi. Sunumun ardından bir tören düzenlenerek Yrd. Doç. Dr.Mustafa Bakan’a bir teşekkür plaketi takdim edildi.

1915 Olayları1
1915 Olayları