Sağlık Yüksekokulu 20. Yıl Kutlamaları ve Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

18 Mayıs 17

Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu 20. Yılı Kutlamaları ve Hemşirelik Haftası Etkinlikleri 12-16 Mayıs 2017 tarihleri arasında Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlendi.

Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu 20. Yılı Kutlamaları, 12 Mayıs 2017 tarihinde Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen Hemşirelik Haftası panel programı etkinliği ile başladı. Panel’e Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdür V. Doç. Dr. Cem Koçak, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. H. Ayşegül Taylan Özkan, Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, Çorum Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Sönmez Çalışkan ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman, Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Uluslararası HemşireIer Birliği (International Council of Nursing-ICN) 2017 yılı “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Ulaşmada Öncü Ses” temalı panelde, Sağlık Yüksekokulumuz öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanı sıra diğer üniversitelerden davetli öğretim üyeleri de yer aldı. Panelde Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğretim elemanlarından Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman 'Kadına Yönelik Şiddet', Yrd. Doç. Dr. Selen Özakar Akça 'Adölesan Gebelikler',  Yrd. Doç. Dr. Gülay Yılmazel 'Sağlıkta Eşitlik', Öğr. Gör. Derya Yüksel Koçak 'Kadının Toplumsal Konumu' başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şengül Yaman “Türkiye'de Hemşireliğin Durumu ve Yaşanan Sorunlar” başlıklı konuşması ile, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zehra Doğan da “Çocuklarda Beslenme Sorunları”  başlıklı konuşması ile yer aldı.  Panel sonunda konuşmacı olarak yer alan öğretim elemanlarına katılım belgeleri Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdür V. Doç. Dr. Cem Koçak tarafından takdim edildi. Panel Sağlık Yüksekokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile devam etti. Ardından etkinliğin ilk günü kokteyl ile sona erdi.

15 Mayıs 2017 tarihinde Sağlık Yüksekokulu öğrencileri tarafından “İlk Yardım Son Yardım”  adlı tiyatro oyunu Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi Ethem Erkoç Konferans salonunda sergilendi. Program saat 13:30'da yüksekokul öğrencilerimizin katıldığı satranç turnuvası final karşılaşmaları ile devam etti. Satranç turnuvasında Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Melda Ustabaş birinci, 1. sınıf öğrencilerinden Muhammed Enes Tekcan ikinci ve 4. sınıf öğrencilerinden Cemile Ülkem Atik üçüncü oldu. Öğrencilerimize Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdür V. Doç. Dr. Cem Koçak tarafından madalyaları verildi.  Programa müzik dinletisi ile devam edildi.

Sağlık Yüksekokulu 20.yıl kutlamalarının son günü 16 Mayıs 2017 tarihinde Sağlık Yüksekokulu öğrencilerimizin katıldığı masa tenisi turnuvası final karşılaşmaları yapıldı. Masa tenisi turnuvasında Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencilerinden Emre Demir birinci olurken, 2. Sınıf öğrencilerinden Hamza Topal ikinci, yine 2. Sınıf öğrencilerinden Erdener Koyun üçüncü olarak madalya almaya hak kazandı.  Öğrencilere Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdür V. Doç. Dr. Cem Koçak tarafından madalyaları verildi. Etkinliğin kapanışı müzik dinletisi ile gerçekleştirildi.