Öğrencilerimiz Tapu Sicili Uygulamaları Dersini Osmancık Tapu Müdürlüğü'nde Uygulamalı Olarak İşledi

12 Ekim 18

Ders sorumlusu Osmancık Tapu Müdürü İsa Yanık Tapu Sicili Uygulamaları dersinin müfredatında yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün tanıtımı ve işleyişi hakkında bilgiler vermek üzere Osmancık Tapu Müdürlüğünde öğrencileri ağırladı.

Uygulamalı olarak işlenen bu dersten memnun kalan öğrencilere, Tapu Müdürlüğünün hizmetleri ve tapu çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılarak tapu arşivlerinin tarihi ve işleyişi hakkında bilgiler verildi.

Tapu tescil uygulaması da yapan öğrenciler, geçmişten günümüze Osmanlıca zabıt kütüklerini inceleyerek, Tapu Kadastro Bilgi Sistemiyle (TAKBİS) ilgili bilgiler edindi.

12 Ekim 18

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü