Tarih Öncesinde Anadolu Çalıştayı Düzenlendi

15 Ekim 18

Üniversitemiz Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Alman Madencilik Müzesi (Deutsches Bergbau-Museum Bochum) tarafından düzenlenen “Tarih Öncesinde Anadolu” konulu çalıştay,11-12 Ekim tarihlerinde Rektörlük Erol Olçok Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Trakya’ya kadar tüm Anadolu coğrafyasının özellikle Kalkolitik ve Erken Tunç Çağlarının ele alındığı çalıştayda, yurt içinden ve yurt dışından pek çok konuşmacı tarafından toplamda 18 bildiri sunuldu. İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Binali Yıldırım Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Almanya Ruhr Üniversitesi ve çalıştaya ev sahipliği yapan Hitit Üniversitesinden birçok araştırmacı çalıştayda bildirilerini sundu. Sunulan bildiriler sonrasında yer verilen tartışma bölümleri sayesinde birçok arkeolojik sorun hakkında yeni fikirler ortaya konuldu ve Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü öncülüğünde düzenlenmesi düşünülen yeni çalıştayların planlamaları yapıldı.

Çeşitli bölgeleri konu alan bildirilerin yer aldığı oturumların sonunda İlimiz Bayat ilçesinde yer alan ve önemli bir tarih öncesi dönem maden işletmesi durumunda bulunan Derekutuğun’un Anadolu Arkeolojisindeki yerine değinilen oturumla birlikte çalıştay tamamlandı.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü