Mezunlarımızla Bir Araya Geldik

24 Ekim 18

Fakültemizin çeşitli bölümlerinden farklı yıllarda mezun olan öğrencilerimizle 22 Ekim 2018 Pazartesi günü bir araya geldik. Fakültemiz toplantı salonunda yaptığımız görüşmelerde, mezunlarımızın iş hayatına ve sektöre yönelik deneyimlerini ve bu hususta karşılaştığı sorunları dinleyip fikir alışverişinde bulunduk. Son derece keyifli ve verimli geçen toplantıda, mezun öğrencilerimiz öncelikli olarak kendi iş alanlarıyla ve sektör yaşamlarıyla ilgili bilgiler aktarıp deneyimlerini anlattılar.

Öğrencilerimiz, Fakültemizdeki öğrenim hayatları boyunca edindikleri teorik bilgiyi iş hayatlarında ve çalıştıkları sektörde uygulama fırsatı bulduklarını, eğitimleri sırasında aldıkları her türlü veriyi ve bilgiyi pratikte en iyi şekilde kullandıklarını belirtip alanlarındaki güncel gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurguladılar. Mezunlarımızdan bazıları sektör hayatının yanı sıra akademik hayata da yönelip farklı üniversitelerde lisansüstü eğitime başladıklarını ifade etti. Bu sayede, lisans düzeyinde edindikleri bilgilerin üzerine artı bilgiler koyup kendilerini alanlarında daha da geliştirme fırsatına erişeceklerini söylediler.

Üniversitemizde geçirdikleri yılları özlediklerini de belirten mezun öğrencilerimiz, burada aldıkları eğitimin kendilerine gerek iş hayatında gerek entelektüel birikim anlamında pek çok katkı sağladığını, avantajlı duruma geçtiklerini belirttiler. Öğrencilerimiz, mezunlar günü gibi bir etkinliğin düzenlenmesinin ve bu sayede diğer mezun arkadaşlarıyla bir araya gelip eski günleri yad etme, ortak çalışmalar ve projeler gerçekleştirme, çeşitli konularda fikir alışverişlerinde bulunma gibi noktalarda bu tür etkinliklerden faydalanılmasının gerekliliğini de gündeme getirdi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü