Prof. Dr. Settar Bostanoğlu Türk Cerrahi Derneği Yönetim Kuruluna Seçildi

24 Ekim 18

1929 yılında kurulan ve 3743 üyesi, 9339 site üyesi olan Türk Cerrahi Derneği Olağan Genel Kurulu ve 2018-2020 yılları arasında görev yapacak olan Yönetim Kurulu seçimleri 21 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Yüksek bir katılım sayısı ile yapılan seçimler sonucu Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Settar Bostanoğlu Yönetim Kuruluna seçildi.

Türk Cerrahi Derneği, Genel Cerrahi alanında ülkemizde mevcut bulunan tüm mesleki derneklerin çatı derneği olarak görev yapmaktadır. İki yılda bir Türkiye’deki en büyük katılımlı Ulusal Cerrahi Kongresini ve aradaki yıllarda Cerrahi Araştırma Kongresini düzenlemekte, ayrıca her yıl, yılda iki kez olmak üzere, geçen yıl Çorum’da da düzenlenen Bölgesel Toplantıları gerçekleştirmektedir.

Uzmanlık öğrencisi cerrahlar için her yıl 17 ayrı konuda eğitim kursları düzenlemekte ve genç cerrahların eğitim ve öğretimlerine katkı için çeşitli yurtdışı burslar vermektedir.

Tıp Fakültemiz Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Settar Bostanoğlu’nu kutlar, başarılarının devamını dileriz.