Miss Seliz’den Yüksekokulumuz Moda Tasarımı Bölümüne Ziyaret

26 Ekim 18

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim Akademik yılı açılış dersleri kapsamında ve “3 + 1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli” çerçevesinde moda sektörlerin temsilcilerini öğrencilerimizle buluşturduk. Bu kapsamda Mİss Seliz firma sahibi Seliz Bozer Tasarım Bölümümüzü ziyaret etti. Ziyarette Moda Tasarımı Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hacer Yücel ve Öğretim Elemanlarımız Öğr. Gör. Mücella Baylavlı ve Öğr. Gör. Aysun Molla Kesoğlu ’da hazır bulundu.

Açılış dersi niteliğinde olan etkinlikte Seliz Bozer, mesleki iş tecrübelerini, aldığı eğitimleri ve Seliz markasının kuruluş sürecini öğrencilerimize anlattı. Ayrıca etkinlikte, iş tercihi, piyasa araştırması, müşteri analizi, tutundurma, lojistik faaliyetleri, kadın girişimcilere sağlanan devlet teşvikleri ve girişimcilerin faydalanabileceği proje tabanlı destek sistemleri hakkında da detaylı bilgiler verilerek, insana ve çevreye duyarlı, sürdürülebilir, katma değeri yüksek tasarımların önemi vurgulanmıştır.

Moda Tasarımı programı öğrencilerimizin teoride edinmiş oldukları bilgileri uygulama ile birleştirmesi açısından ‘Açılış Ders’inin öğrencilerimiz için son derece faydalı geçtiğini söyleyen Tasarım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hacer Yücel vermiş oldukları değerli katkılardan dolayı Seliz Bozer’e teşekkür etti.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü