“Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” Konseri ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ölümünün 80. Yılı Anma Programı Gerçekleşti

16 Kasım 18

Bu yıl ilk kez öğrenci alan Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümümüz, öğretim elemanları ve öğrencileri ile ilk etkinliğini, 80. Yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Haftası münasebetiyle icra ettiği “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar ve Kahramanlık Türküleri” konseriyle gerçekleştirdi.

Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleşen konsere Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcımız ve Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş ve Doç. Dr. Ömer Can Satır ile Üniversitemiz akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan koronun şefliğini Dr. Öğr. Üyesi Elif Doğru yaparken Doç. Dr. Ömer Can Satır kaval, Dr. Öğr. Üyesi Ercan Baş ise piyano ile koroya eşlik etti. Konserde Yemen Türküsünden Çanakkale Türküsüne, İzmir’in Kavakları ve Yörük Ali gibi Zeybek Türkülerinden Bülbülüm Altın Kafeste ve Vardar Ovası gibi Rumeli türkülerine ve son olarak Kimseye Etmem Şikayet ve Fikrimin İnce Gülü gibi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok sevdiği şarkılara kadar geniş bir yelpazede Türk müziğinin nadide eserlerinden örnekler sunuldu.

Geniş katılımın gerçekleştiği konserde gerçekleşen icra, tüm katılımcılardan büyük bir beğeni topladı.

Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz.

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

gatmf