“Abdulkadir Ozulu’ya Armağan” Kitabı Yayımlandı

26 Kasım 18

Editörlüğünü Çorum Belediyesi Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek ve Şair-Yazar Halit Yıldırım’ın yaptığı; Çorum kültür hayatının önemli simalarından olan Abdulkadir Ozulu’ya ithafen hazırlanan “Abdulkadir Ozulu’ya Armağan” başlıklı kitap Çorum Belediyesi Kültür Yayınları arasından çıktı.

Armağan kitabı; Çorum Milletvekillerinin, yerel yöneticilerin, Üniversitemiz Rektörü ve öğretim üyelerinin, Abdulkadir Ozulu ile birlikte Çorum’un kültür hayatına yön veren isimlerin yanı sıra Ozulu’nun aile bireylerinin de katkılarıyla toplam 67 yazı ile okuyucularının karşısına çıktı.

Hazırlanan kitaba Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran, Fen-Edebiyat Fakültesinden Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demiryürek, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Atiye Nazlı, Dr. Öğr. Üyesi Hiclal Demir, Dr. Öğr. Üyesi Elif Ayan Nizam, Arş. Gör. Altuğ Ortakcı, İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Kâşif Hamdi Okur ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Bilgin yazılarıyla katkıda bulunmuşlardır.

İlk olarak 22 Kasım 2018 tarihinde yapılan “Abdulkadir Ozulu’ya Vefa” isimli programda okuyucularıyla buluşan kitaba Çorum Belediyesi Kent Arşivinden ulaşılabilir.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü