10 Kasım Etkinlikleri Kapsamında ''Atatürk ve Sanat'' Paneli Düzenlendi

08 Kasım 18

Fakültemiz Abdulkadir Ozulu Konferans Salonu’nda ‘’10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri’’ kapsamında 8 Kasım 2018 Perşembe günü ‘’Atatürk ve Sanat’’ konulu bir panel düzenlendi.

Panel 10.30’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsa Sarı açış konuşmasını gerçekleştirdi.

Açış konuşmasının sonrasında Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Oğuzhan Çoban, "Atatürk’ten Anılar" başlıklı konuşmasını yaptı ve panel, Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Bakan moderatörlüğünde gerçekleştirilen ‘’Atatürk ve Sanat’’ başlıklı panel ile devam etti. Panelde konuşmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Bakan ve Sanat Tarihi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Esra Keskin yer aldı.

Dr. Öğr. Üyesi Bakan, Atatürk’ün sözlerinden alıntılar yaparak konuşmasını tamamladı. Ardından Dr. Öğr. Üyesi Keskin ‘’Atatürk ve Sanat’’ temalı sunumuna başladı. Sunumda Atatürk’ün sanata ve sanat tarihine verdiği önem, fotoğraflarla ve alıntılarla dinleyicilere aktarıldı.

Öğrencilerimiz ile akademik/idari personel tarafından ilgiyle dinlenen ve yoğun katılımın gerçekleştiği panel Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Bakan’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Bu panel vesilesiyle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz.