“Küresel Dünyada İnsan Hakları” Konferansı Düzenlendi

10 Aralık 18

İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası kapsamında Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Özalp´ın konuşmacı olarak katıldığı “Küresel Dünyada İnsan Hakları” konulu konferans, 10 Aralık 2018 günü saat 14.00te Fakültemiz Abdulkadir Ozulu Konferans Salonu´nda düzenlendi.

Öğrencilerimiz ve akademik/idari personelimiz tarafından yoğun ilgiyle karşılanan konferansta Prof. Dr. Özalp, "insan hakları" kavramına ve bu kavramın kapsam alanına genel olarak değindikten sonra insan haklarının tarihçesini anlattı ve içeriği hakkında çeşitli bilgiler verdi. İnsan hakları gününün de esasında babalar günü, sevgililer günü veya anneler günü gibi "tüketilen" günlerden biri olduğunu vurgulayan Özalp, günümüzde, farkında olmadan sayısız hak sorunuyla karşı karşıya olduğumuzu ifade etti.

Konuşmasında insan hakları kavramının diğer kapsamlarına ve ilgili detaylara temas eden Özalp, Sümerlerden başlayarak Antik Yunan´da ve daha sonraki süreçte doğal hukuk, demokrasi ve eşitlik kavram ve uygulamalarına da değindi. Günümüzdeki birtakım uygulamalar ve yaşanan güncel olaylarla insan hakları etkileşimine de göndermede bulunan Özalp, halk kültüründe ve sanatta insanlık ve insan hakları ile ilgili bazı hususlardan örnekleri de katılımcılara dinletti.