"Antropoloji ve Arkeoloji’de C-14 Uygulamaları" Başlıklı Konferans Düzenlendi

27 Aralık 18

Üniversitemiz Antropoloji Kulübü tarafından, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Emre Güler’in konuşmacı olarak katıldığı "Antropoloji ve Arkeoloji’de C-14 Uygulamaları" konulu konferans, 27 Aralık 2018 Perşembe günü saat 14:00’te Fen-Edebiyat Fakültesi Abdulkadir Ozulu Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Program, Antropoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tolga Çırak’ın açış konuşmasıyla başladı. Öğrencilerimiz ve akademik/idari personelimiz tarafından ilgiyle karşılanan konferansta C-14 yaşlandırma metodunun keşfi, nasıl uygulandığı ve kullanım alanları anlatıldı. C-14 yaşlandırma metodunun uygulandığı antropolojik ve arkeolojik örnekler veren; dendrokronoloji, TLD ve OSL gibi tarihlendirme yöntemlerine de değinen Prof. Dr. Emre Güler, yaşlandırma metotlarının artık ülkemizde de yapılabildiğinden bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşma sonunda Antropoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tolga Çırak, Antropoloji Kulübü adına Prof. Dr. Emre Güler’e teşekkürlerini iletti ve kulübün hediyesini takdim etti.