Fakültemizde TÜBİTAK BİGG 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı Tanıtım Etkinliği Düzenlendi

23 Şubat 18

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Erciyes Teknopark A.Ş. işbirliğiyle TÜBİTAK BİGG 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı Tanıtım Etkinliği düzenlendi.

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen etkinlikte Erciyes Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanlarından Harun Karakoç, TÜBİTAK BİGG 1512 Programı bünyesinde yürütülen BİGG Erciyes hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyelli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi konusunda 150.000 TL hibe verildiğini aktaran Karakoç, destekten yararlanılabilmesi için tamamlanması gereken aşamalara ilişkin bilgiler verdi. Projenin destek almasında; yerli üretim, katma değer ve istihdam sağlama, ithal ürüne ikame olması gibi etmenlerin oldukça etkili olduğunu aktaran Karakoç, projeyle yerli üretimin arttırılarak özellikle teknoloji alanındaki cari açığın azaltılmasının hedeflendiğini söyledi. Program kapsamında girişimcilere, girişimcilik eğitimi verildiğini ayrıca sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlandığını ifade eden Karakoç, katılımcıların konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı.