Bağımlılıkla Mücadele ve Sağlıklı Yaşamak

28 Şubat 18

Meslek Yüksekokulumuz Ethem Erkoç Konferans Salonunda, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Öğretim Üyesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emrah Karadere tarafından ‘Bağımlılıkla Mücadele’ bilgilendirme sunumu yapılmıştır. Programa Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarımız ve Öğrencilerimiz katılmışlardır.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emrah Karadere, hayatımızda her nesnenin bağımlılığa yol açabileceğini ve insanların herhangi bir maddeye bağımlı hale gelebileceğini ifade ederek bağımlılık risklerinin neler olduğunu öğrencilerimize aktardılar. Ayrıca sunumda; Bir kişiye madde bağımlısı demek için maddeyi sürekli kullanması, bıraksa da yeniden başlaması, aldığı miktarın zamanla artması, madde almadığında yoksunluk belirtileri ve arama davranışı göstermesi ve kişinin bağımlı olduğunu kabul etmeyebileceğini ifade ettiler.

Madde Bağımlılığı etkinliği, Yüksekokul Personelimiz ve öğrencilerimiz tarafından ilgiyle takip edilmiş olup, Madde bağımlılığı, Bağımlılık yapıcı maddeler, Bağımlılığın olumsuz etkileri, Madde kullanımı belirtileri, Bağımlılık nasıl başlar ve ilerler, Kullanıcıların sığındığı gerekçeler, Bağımlılık nasıl tedavi edilebilir konuları hakkında personelimiz ve öğrencilerimiz bilgilendirilmiştir.