Yüksekokulumuzda Deprem Paneli Düzenlendi

12 Mart 18

1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri kapsamında Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz Ethem Erkoç Konferans Salonunda Çorum Valiliği, Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çorum Mimarlar Odası ve Çorum İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığının katkılarıyla Deprem Paneli düzenlenmiştir.

Düzenlenen Panel’e Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam, Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Sinan Çalışkan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Elvan Kaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Suat Atmaca, Mimarlar Odası Başkanı Ulaş Tokgöz, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Özgür Kılıç, STK Temsilcileri, Öğretim Elemanlarımız ve öğrencilerimiz de katıldı.

Yoğun katılımın gözlendiği Panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Prof. Dr. Nurcan Baykam, depremin önlenemeyen bir doğa olayı olduğunu belirterek, Deprem öldürmüyor, depreme dayanıksız binalar öldürüyor dedi. Hitit Üniversitesi olarak sadece eğitim misyonuyla değil olası bir depremden en az zararla çıkmak için ilimize, ülkemize ve dünyaya katkı anlamında birçok çalışma ve proje içerisinde yer aldığımızı ifade ettiler.

Çorum Valisi Sayın Necmeddin Kılıç konuşmalarında, Çorum’da 2007 deprem yönetmeliğine uygun olmayan çok katlı binaların olduğunu hatırlatarak, olası büyük ölçekteki bir depremde Çorum’un risk altında olduğunu ve binalarımızın 2007 deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde denetlenmesi gerektiğini söyledi. Depremin Türkiye’nin kaçınılmaz bir gerçeği olduğunu, Deprem Haftası etkinlikleriyle vatandaşlarımızda deprem bilincinin oluşturulması, depreme karşı hazırlıklı olunması, depremden korunma yollarının anlatılması ve afet bilincinin yaygınlaştırılması ile doğal afetler sonrasında yaşanacak olumsuzlukların azaltılacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Panel oturumunda, Öğr. Gör. Mehmet Nurullah Alkan “Çorum ve Depremselliği”, Dr. Öğr. Üyesi Alper Cumhur “Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı”, Öğr. Gör. Hasan Baylavlı “Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımında Beton Dayanımının Etkisi ve HİTÜ Kampüsü Beton Uygulamaları”, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tekin “Kentsel Dönüşüm ve Yapı Denetimi”, AFAD İl Müdürü Elvan Kaya’da “AFAD ve Koordinasyon Hizmetleri” konu başlıkları altında katılımcılara sunum yaptılar.

Ayrıca, Panel sonuç bildirgesi İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Özgür Kılıç tarafından kamuoyuna duyurulmuştur.