İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü

13 Mart 18

Türk Milleti’nin simgesi olan İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u anma günü nedeniyle, Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Öğretim Elemanlarımız, İdari Personelimiz ve Öğrencilerimizin de katılımlarıyla Yüksekokulumuz Ethem Erkoç Konferans salonunda program düzenlenmiştir.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda, Öğr. Gör. Duran Demirci, İstiklal Marşının kabul edilme süreci ve Mehmet Âkif Ersoy ‘un hayatı hakkında bilgiler verdi.

Türk Milleti’nin bağımsızlığının zafer simgesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 97. Yıldönümü büyük bir gurur ve heyecanla anılmıştır. Mehmet Âkif Ersoy‘un dizeleriyle kimlik bulan İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921’de Birinci TBMM tarafından “İstiklâl Marşı” olarak kabul edilmiştir.

İstiklâl Harbi’nin milli bir ruh içerisinde kazanılması imkânını sağlamak amacıyla Akif, İstiklâl Marşı’nın Türk Milleti’nin eseri olduğunu beyan etmiştir. Yokluk içindeyken ve sırtında paltosu bile yokken kazandığı İstiklal Marşı ödülünü almayan Mehmet Âkif Ersoy’u rahmetle anıyoruz. Ayrıca bu vatan için canını esirgemeyen, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Program Yüksekokul Akademik ve İdari Personeli ile Öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilmiştir.