Makina Mühendisliği Bölümü'nde Güç Aktarma Ekipmanları Konulu Seminer Gerçekleştirildi

16 Mart 18

Hitit Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerine yönelik olarak “Güç Aktarma Ekipmanları” konulu eğitim konferansı, Makina Mühendisliği Bölümü’nün koordinasyonu ve desteği ile Optibelt Türkiye tarafından Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Seminer Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Kılıçarslan’ın açlılış konuşması ile başladı. Daha sonra Optibelt Türkiye’de çalışan  Endüstri Mühendisi Ceyhun Akçael, V Kayışları ve Birleşik V Kayışları, Tırtıllı V Kayışları ve Birleşik Kayışlar, Kanallı Kayışlar, Kauçuk Zaman Kayışları, Poliürethan Zaman Kayışları ve Kaplinler-Kasnaklar konularında ayrıntılı bilgi verdi. Konu ile ilgili teknik cihazların kullanımı hakkında teknik detayları anlattı ve özgün tasarım hesapları hakkında bilgi verdi.

Güç aktarma ekipmanları (Kayış, Kasnak ve Kaplin) her sektörde karşılaşılan makina elemanları olup çok geniş kullanım sahası vardır. Kullanıldığı başlıca sektörler: Çimento sanayi, Beton Santralleri, MDF, Demir-Çelik (Ağır Sanayi), özellikle Finans (Bankacılık) sektöründe para sayma, basma ve imha makinaları, otomotiv sektörü, makina imalat sektörü, robotik ve 3D yazıcı alanlarıdır.

Eğitimin son aşamasında ise üretime ait videolar ve Optibelt Türkiye’nin tanımı yer aldı.

Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Kılıçarslan yapmış olduğu sunumundan dolayı Endüstri Mühendisi Ceyhun Akçael’e Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi adına Plaket verdi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü