ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

20 Mart 18

Teknik Bilimler Yüksekokulumuz Ethem Erkoç Konferans Salonunda Çanakkale Savaşları ve Şehitleri Anma programı düzenlendi. Programa Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Öğretim Elemanlarımız ve Öğrencilerimizde katıldı.

Çanakkale Savaşı Zaferimiz Türk tarihinin şanlı sahnelerinden sadece biridir, büyük yokluk içinde olmamıza rağmen 103 yıl önce dünyayı dize getirdiğimiz bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale birliğin, beraberliğin, bir milletin uyanışının adıdır.

Çanakkale Geçilmez diyen 57. Alayın, Çanakkale Geçilmez diyen Seyit Onbaşının, Çanakkale geçilmez diyen Büyük Türk Milletinin tüm dünyaya haykırışıdır ÇANAKKALE…

Tarihte eşine az rastlanan Çanakkale Zaferi ile Milletimiz, kendisini tarihten silmek isteyenlere imkânsızlıklara rağmen büyük bir ders vermiş ve tüm dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' dedirtmiştir.

Etkinlikte, Öğr. Gör. Duran Demirci, 103 yıl önce yaşanan bu büyük zaferin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Ordusunun dünyanın en güçlü ordularını Çanakkale de nasıl dize getirdiğini anlattı.

Bu vatan uğruna canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizi saygı ve minnetle anar, Yüce Allah'tan rahmet dileriz. Ruhları şad olsun.

Anma programı Yüksekokul Akademik Personeli ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilmiştir.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü