Makine Mühendisliği Laboratuvar Projeleri Sunumları 2. Gününde de Yoğun Ziyaretçi Akınına Uğradı

18 Mayıs 18

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından 15.05.2018 tarihinde düzenlenen, Doç. Dr. Sinan Çalışkan ve Dr. Öğr. Üyesi Çınar Ülkülü’nün Danışmanlığında Makine Mühendisliği Laboratuvarı II dersi kapsamında 3. sınıf öğrencileri tarafından yapılan proje sunumlarının üçüncüsü, ikinci gününde de (16.05.2018 tarihinde) Mühendislik Fakültesinde sunulmuştur. Makine Mühendisliği öğrencilerinin sunumları ikinci gününde Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, İntegral Mühendislik Yönetici Abdullah Serkan Sabur ve Çorum Fen Lisesi Müdürü Murat Öncül, Öğretmenleri ve Öğrencileri ile geniş bir katılımcı sayısı ile ziyaret edilmiştir. Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ve İntegral Mühendislik Yöneticisi Abdullah Serkan Sabur’a ziyaretleri esnasında eşlik etmiş ve proje etkinliği hakkında bilgi vermiştir. Daha sonra Mühendislik Fakültesinin Makine Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Laboratuvarları Fen Lisesi öğrencileri tarafından ziyaret edilmiştir. Araştırma Görevlileri tarafından Laboratuvarlarda yapılan deneysel çalışmalar hakkında ziyaretçilere bilgi verilmiştir. Laboratuvar ziyaretleri esnasında Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Mühendislik Fakültesinde çağın gereklerine uygun kaliteli bir eğitim verildiğini, öğretim elamanlarının ülkenin eğitim seviyesi yüksek üniversitelerinden doktora derecelerini aldıklarını, bazı öğretim elamanlarının doktora derecelerini yurt dışındaki üniversitelerde aldığını ifade etti. Ayrıca Makine ve Kimya Mühendisliği Bölümlerinin Mühendislik Eğitim Programları Kalite ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından kalitesinin onaylandığını ifade etti.