Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Tarafından Çorum Çocuk Evleri Sitesinde Türkü Dinletisi Gerçekleştirildi

27 Mayıs 18

Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden oluşan Türk Halk Müziği korosu tarafından 25 Mayıs 2018 tarihinde Çorum Çocuk Evleri Sitesinde türkü dinletisi etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğin açış konuşmasını yapan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek "Bölümümüz sadece akademik bilgilerin öğrencilere sunulduğu bir öğretim birimi değildir. Bizler aynı zamanda öğrencilerin edindikleri bilgilerle kültürel etkinlik ve faaliyetlere katılmalarını, bilgilerini bu tür faaliyetlerde ortaya koyabilmelerini sağlama çabasındayız." diyerek sözlerine başladı. Etkinliğe katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban ise Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile ortaklaşa gerçekleştirilen Çorum Çocuk Evleri projesinin çocukların dil ve edebiyat becerilerini geliştirmede çok başarılı olduğunu ifade ederek projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Müziği dersinin bir çıktısı olarak üç senedir düzenlenen Türkü Dinletisi etkinliğinin gelenekselleşmeye başladığının somut bir göstergesi olan bu etkinliğin, özellikle bu yıl bölüm tarafından yürütülen Çorum Çocuk Evleri Projesiyle bir arada gerçekleşmesinden büyük bir mutluluk duyulduğu da açış konuşmalarında vurgulandı.

Açış konuşmalarının ardından Türk Halk Müziği Türkü Dinletisine geçildi. Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer Can Satır şefliğinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü üçüncü sınıf öğrencileriyle oluşturulan koroda, gitarda Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Arş. Gör. Altuğ Ortakcı, neyde Mustafa Erzen ve bağlamada Çorum Çocuk Evleri müzik öğretmeni İbrahim Sarıca yer aldı. Farklı yörelerden sekiz türkünün seslendirildiği Türkü Dinletisinde koronun yanı sıra Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüöğrencilerinden Tansu Keten, Nesrin Taner, Abdulkadir Aksoy ve Arş. Gör. Altuğ Ortakcı solo performanslarıyla etkinliğe renk kattı. Davetli ve dinleyicilerin büyük bir coşkuyla eşlik ettiği dinleti, Çorum yöresine ait İlvanlımtürküsünü koro ve Çorum Çocuk Evleri projesinde yer alan çocukların birlikte seslendirmesiyle sona erdi.

Etkinlik