Tıp Fakültemiz Genel Cerrahi Anabilim Dalına Ödül

28 Mayıs 18

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı yurt dışında başarıyla temsil edildi. 1. Ambroise Pare Uluslararası Savaş Cerrahisi Kongre’si “1st APIMSF Congress – 30th Anniversary APIMSF meeting” 15-18 Mayıs 2018 tarihleri arasında Bakü Azerbaycan’da gerçekleştirildi. 29 yıldır uluslararası toplantı şeklinde gerçekleştirilen organizasyon bu yıl birçok ülkenin katılımı ile birlikte ilk kez kongre olarak düzenlendi. Kongreye Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı bilimsel olarak katkıda bulundu. Anabilim Dalı Öğretim Üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Murat Baki Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tayfun Şahiner, Dr. Öğr. Üyesi Murat Kendirci, Op. Dr. Murathan Erkent, Op. Dr. Ramazan Topçu ve Prof. Dr. Settar Bostanoğlu tarafından hazırlanıp Dr. Murat Baki Yıldırım’ın sunduğu "The correlation between clinical monitoring and scanning for blunt abdominal traumas" adlı sözlü bildiri ödüle layık görüldü. Genel Cerrahi Anabilim Dalı yaptığı başarılı ameliyatlar ve bilim camiasına yaptığı güncel katkılar sayesinde Üniversitemizin Uluslararası camiada da tanıtılmasına katkıda bulunmaktadır.

Öğretim Üyelerimizi bu başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.