"Çorum İçin Bir Projem Var" Kapsamında Öğretim Üyemizden Kitap Yayını

04 Temmuz 18

Üniversitemiz ile Çorum Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen “Çorum İçin Bir Projem Var”kapsamında Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Demiryürek tarafından hazırlanan "Çorum'da Edebiyat Edebiyatta Çorum" başlıklı projenin kitaplaştırılmış hâli Çorum Belediyesi Kent Arşivi yayınları arasından çıktı.

Kitabın içerisinde, XX.yüzyıl başlarından itibaren Çorum hakkında yazan bazı şair ve yazarlar ile eserlerinden bölümler bulunmaktadır. Hüseyin Cahit Yalçın, Refik Halid Karay, Orhan Kemal, Melih Cevdet Anday, Buket Uzuner gibi eserlerinde Çorum'a yer veren tanınmış şair ve yazarların yanı sıra Çorum'da doğup Çorum'u yazan Halil Rifat Arıncı, Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Mazlum Kenan Köstekçi, Abdullah Ercan gibi pek çok şair ve yazar da eserlerinden örneklerle bu kitapta yer almaktadır.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü