Tarih Bölümü Öğretim Üyelerimizden Ahilik Haftası Kapsamında Konferans

24 Eylül 18

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) tarafından 31. Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen konferansa Fakültemiz Tarih Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Bozkuş konuşmacı olarak katıldı. Yoğun bir katılım ile 19 Eylül Çarşamba günü Şehit Emin Güner Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde düzenlenen konferansa Çorum’un tanınmış meslek gruplarının yöneticileri de iştirak etti. Konferansta Dr. Gökhan Kaya ve Dr. Mehmet Ali Bozkuş, tarihi süreç içerisinde Ahilik kurumunun Türk toplumunun gelişimine nasıl etki ettiğiyle ilgili bilgiler verdiler. Konuşmalarında Selçuklu’dan Osmanlı’nın son dönemlerine kadar ahiliğin geçirdiği dönüşümlerin yanı sıra gelecekte de Ahilik değerlerinin toplum içerisinde yaşatılması gerektiği hususunu vurgulayan öğretim üyelerimiz, Ahilik ile ilgili diğer önemli detayları da dinleyicilerle paylaştılar.