Çölyak Araştırması Tamamlandı

22 Şubat 19

Hitit Üniversitesi ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 2017 yılında yapılan “Okul Çağı Çocuklarında Çölyak Hastalığı Sıklığının Araştırılması” başlıklı projenin sonuçları Uluslararası yüksek indeksli Tıp dergilerinde yayın oldu. Proje kapsamında, Çorum ili bazında geniş ölçekli çölyak taraması yapılmıştı. Bu araştırmada Çorum ili ve ilçelerinde 216 okulda 1730 çocukta çölyak hastalığı taraması yapılmış, ayrıca çocukların beslenme durumları değerlendirilmişti. Projenin sonuçlarıyla ilgili olarak bilgi vermek amacıyla araştırmacılar Dr. Öğr. Üyesi Atakan Comba, Dr. Emre Demir ve Öğr. Gör. Nadiye Barış Eren Hitit Üniversitesi Rektörü Sayın Prof Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret ettiler. Ziyarette ayrıca çölyak konusunda yapılacak yeni araştırmalar değerlendirildi. Çalışma sonuçları ve yayınlar ile ilgili memnuniyetini bildiren Alkan, üniversitemizde son yıllarda artan bilimsel projeler ve yayınlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sonrasında Proje araştırmacıları, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü ziyaret ederek kendilerine proje sırasındaki vermiş olduğu destek ve işbirliği için teşekkür ettiler. Büyük, Projenin Üniversitemiz ve Müdürlüğümüz arasında yapılan çok değerli bir proje olduğunu belirtti ve sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.