"Endüstriyel Kenevir ve Dönüştürülebileceği Ürünler" Başlıklı Seminer Gerçekleştirildi

28 Şubat 19

Fakültemiz Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçe Merey tarafından “Endüstriyel Kenevir ve Dönüştürülebileceği Ürünler” konulu seminer gerçekleştirildi. Endüstriyel kenevir özellikle tekstil, kağıt, yakıt, ilaç, otomotiv ve kozmetik sektörü gibi birçok alanda faydalı endüstriyel kullanımlara sahip bir bitkidir. Gerçekleştirilen seminerde, yerli sanayimizin kalkınması açısından büyük öneme sahip endüstriyel kenevirin kullanım alanları ve geliştirilebilecek ürünlere yönelik bilgiler verilerek bu konuda katkı sağlayabilecek akademisyenlerimizin, HÜBTUAM  başta olmak üzere Üniversitemiz  laboratuvar imkanlarını da kullanılarak gerçekleştirebilecekleri proje önerileri paylaşıldı.

GMerey-1