Öğrencimizin Projesine TÜBİTAK Desteği

06 Şubat 19

Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerimizden Cem Sayar’ın Dr. Öğretim Üyesi Öncü Akyıldız ve FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. firmasından Kıdemli Lider Malzeme ve Özel İşlemler Mühendisi Barış Çetin’in danışmanlığında hazırladığı "6061 Alüminyum Alaşımının Doğal Yaşlanma Evresinde Sertliğindeki Değişimin İncelenmesi ve Zaman-Sertlik İlişkisinin Kurulması" başlıklı projesi, "TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı" kapsamında destek almaya hak kazandı.

Proje kapsamında elde edilecek sonuçlarla, zırhlı muharebe araçlarının çeşitli komponentlerinin imalatında kullanılan alüminyum 6061 malzemenin şekillendirilmesi sırasında ortaya çıkabilen olası hataların önceden tahmin edilerek minimize edilmesi hedeflenmektedir.

Kurulan ortaklığın Üniversite – Sanayi İşbirliğinin en güzel örneklerinden olduğunu söyleyen Dr. Akyıldız, HİTÜ öğrencilerinin henüz lisans seviyesinde iken savunma sanayimizin ihtiyaçlarını ve ülke menfaatlerini gözeterek proje geliştirmesinin gurur verici olduğunu belirtti.

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. (FNSS); Nurol Holding A.Ş. (%51) ve BAE Systems (%49) ortaklık girişimi olup, Türk Silahlı Kuvvetleri ile müttefik ülke silahlı kuvvetleri için, paletli ve tekerlekli zırhlı araç aileleri ile silah sistemlerinin tasarım ve üretiminde önder bir kuruluştur.

TÜBİTAK, 2209-B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri alanında öğrenim gören lisans öğrencilerinin hazırladıkları, sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/yöntem/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip lisans bitirme tezleri için destek vermektedir.

Öğrencimizi ve öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.