Öğretim Elemanımız Ulusal Basında

07 Şubat 19
Bölümümüz Arş. Gör. Dr. Gizem Özlük Çilak, HaberTürk Kanalı Ana Haber Bülteninde "Açıkta Satılan Baharata Dikkat" adlı röportajıyla gündeme geldi. Çilak, baharatın mikrobiyel kontaminasyonunun yüksek olduğunu ve su oranı yüksek olan gıdalara az miktarda dahi ilave edildiğinde gıda kaynaklı hastalıklara yol açabileceğini belirtti. Yapılan bilimsel çalışmalara göre, açıkta satılan her 3 baharatın bir tanesinin gıda zehirlenmesine davetiye çıkardığına dikkat çekti.
Haber için Tıklayınız.


GOzluk
T.C. Hitit Üniversitesi Rektörlüğü
Kuzey Kampüsü Çevre Yolu Bulvarı 19030 Çorum