“Kepeğin Besinsel Lif Özelliklerinin Geliştirilmesi” Başlıklı Seminer Gerçekleştirildi

03 Nisan 19

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Seminerleri kapsamında, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Dr. Eda Aktaş Akyıldız tarafından “Kepeğin Besinsel Lif Özelliklerinin Geliştirilmesi” konulu seminer gerçekleştirildi. 

Seminerde, besinsel liflerin yüksek besinsel profile sahip ve insan sağlığı üzerine olumlu etkileri olan gıda bileşenleri olduğundan bahsedildi. Buğday kepeğinin önemli bir besinsel lif kaynağı olduğu fakat kepeğin gıda teknolojisinde kullanımının son üründe istenmeyen değişikliklere neden olduğuna değinildi. Daha çok biyomalzemelerden (saman, mısır koçanı gibi) etanol üretiminde kullanılan buharla patlatma teknolojisinin buğday kepeğinin yapısını modifiye etmek ve çözünür lif içeriğini arttırmak amacıyla kullanılabileceği belirtildi. İşlem görmüş kepeğin ekmek üretim formülasyonunda kullanılması ile yüksek lif içeriğine sahip ekmekler üretilebileceği vurgulandı. 

EAA-1
EAA-2
EAA-3
T.C. Hitit Üniversitesi Rektörlüğü
Kuzey Kampüsü Çevre Yolu Bulvarı 19030 Çorum