"Açık Erişim Farkındalık ve Kullanıcı Eğitim Programı" Toplantısı Yapıldı

04 Nisan 19

Fakültemiz Abdulkadir Ozulu Konferans Salonunda, 4 Nisan 2019 Perşembe günü Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı personeli Zeynep Umut Arslan ve Fatma Özdemir tarafından "Açık Erişim Farkındalık ve Kullanıcı Eğitim Programı" toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda Fakültemiz öğretim üyeleri 2014 yılından bu yana Üniversitemizde Açık Erişim Sistemi olarak kullanılan "DSpace" adlı yazılımın kullanılması hakkında bilgilendirildi. Makale, bildiri, sunum, ders materyali, tez vb. dokümanların ve ilgili diğer materyalin DSpace'e nasıl yüklenebileceği, DSpace hesabının nasıl alınacağı, dikkat edilmesi gereken hususlar gibi pek çok konuda detayın aktarıldığı toplantıda DSpace ve e-arşiv kullanımının yaygınlaştırılmasının sağlayacağı faydalara da değinildi.