Fakültemizde "Big Data ve Blockchain Teknolojileri" Konulu Panel Gerçekleştirildi

08 Nisan 19

Teknolojinin insan hayatına girmesi birçok kolaylığı beraberinde getirmiştir. Bu kolaylık önceleri iletişim odaklı iken son dönemde bireylerin yanında işletmeler için de önemli hale gelmiştir. Özellikle son 5 yıllık süreç göz önüne alındığında Yapay Zekâ, Makine Öğrenmesi ve Derin Öğrenme gibi konulara odaklanan bilişim teknolojileri hem bireyleri hem de tüm dünya ekonomilerini bu yönde AR-Ge’ye yöneltmiştir. Bu yarışta geri kalmamak ülkeler için önem arz etmektedir. Bu kapsamda Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Big Data ve Blockchain Teknolojileri başlıklı bir panel gerçekleştirmiştir.

Panele konuşmacı olarak Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Kara ve Dr. Öğr. Üyesi Gazi Bilal Yıldız ile Fakültemiz Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümü’nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Eyyüp Ensari Şahin katılmıştır. Panelde Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Kara, Google üzerindeki verilerin veri olarak kullanılacağı ve bunun şuanda Tıp, Mühendislik ve İşletme alanlarında kolaylaştırıcı bir unsur olarak kullanıldığını ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Gazi Bilal Yıldız ise Blockchain Teknolojileri hakkında kapsayıcı bilgi verdi.  Aracısız işlemlerin yaygınlığının artması ve üniversitede bu konuda araştırma merkezlerinin kurulmasının öneminden bahsetti. Dr. Öğr. Üyesi Eyyüp Ensari Şahin, Blockchain temelli oluşturulan kripto paraların dünyada nasıl algılandığı, ekonomileri nasıl etkileyeceği ve kripto para borsaları hakkında bilgi verdi.

Panel, soru cevap ve katılımcılara plaketlerin verilmesiyle sona erdi.

Big Data ve Blockchain Teknolori Konulu Panel Gerçekleştirildi