Boğazköy/Hattuşa Kazılarının Son Durumu Konulu Konferans Düzenlendi

28 Mayıs 19

Arkeoloji Bölümü ve Arkeoloji Kulübü iş birliğiyle“Boğazköy/Hattuşa Kazılarının Son Durumu” konulu konferans Fakültemiz Abdulkadir Ozulu Konferans Salonunda düzenlendi.

Konferansa Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Sümeyra Şengül, Çorum Valiliği Proje Destek Ofisinden Ömer Arslan ve Dilek Bilgin, OKA Çorum Yatırım Destek Uzmanları, Fakültemizin akademik personeli ve öğrencilerimizin yanı sıra Çorum’un arkeolojik geçmişi ile yakından ilgilenenler katıldı.

Konferansın konuşmacısı Boğazköy/Hattuşa Kazıları başkanı ve Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi sorumlusu Prof. Dr. Andreas Schachner'in Hattuşa kazıları ile ilgili en güncel bilgileri paylaştığı programda, son dönem çalışmalarında hem Hitit Uygarlığı kültür katmanları hem de Hitit Uygarlığı tabakaları dışındaki daha geç döneme tarihlenen klasik dönemlere ait materyal bulgularına ve bunların Hattuşa’nın geçmişindeki rolüne değinildi. Hattuşa dışında kalan Yazılıkaya Açık Hava Kutsal Alanı’nda yürütülen konservasyon ve restorasyon çalışmaları konusunda da konuşan Dr. Schachner, Hattuşa’nın bizlere öğrettiği çok değerli arkeolojik bilgiye her yıl yenilerinin eklendiğini vurguladı.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Andreas Schachner Vali Yardımcımız Recep Yüksel’e Hattuşa kenti ile ilgili yayımlamış olduğu en son eseri olan “Hattusa Efsanevi Hitit İmparatorluğunun İzinde” adlı kitabını hediye etti.