Yüksekokulumuz Tarafından Empati Parkuru Kuruldu

28 Mayıs 19
Yüksekokulumuz Tarafından Empati Parkuru Kuruldu

Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz, Öğr. Gör. Gökhan Boduroğlu ve Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı, Engelli Birim Temsilcisi Özlem Bal koordinesinde özel gereksinimli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla Atatürk Meydanına "Empati Parkuru" kurdu.

Etkinlikte; gözlerini bağlayıp ellerindeki bastonları kullanarak oluşturulan parkuru geçmeye çalışan vatandaşlar, özel gereksinimli bireyleri daha iyi anlayabilmek için yoğun çaba sarfetti. Empati parkuru, parkura katılan vatandaşları zorlarken aynı zamanda empati duygularının gelişmesine de yardımcı oldu.

Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ömür Demirer, öğrencilerimizin ve ilçe vatandaşlarımızın  empati parkurunda özel gereksinimli bireylerin gündelik yaşamlarını daha iyi anlama imkanı bularak,onlara nasıl yardımcı olabileceklerini anımsatmak adına bu etkinliğin yapıldığını ifade etti.